Welcome To The Home Of The Visual FoxPro Experts  
home. signup. forum. archives. search. google. articles. downloads. faq. members. weblogs. file info. rss.
 From: Pete Sass
  Where is Pete Sass?
 Marathon, Ontario
 Canada
 Pete Sass
 To: ed fabonan
  
 
 
 ed fabonan
 Tags
Subject: RE: Replace command cuases a record in use error.
Thread ID: 16215 Message ID: 16221 # Views: 1 # Ratings: 0
Version: Unknown Category: General VFP Topics
Date: Sunday, October 13, 2002 1:18:17 AM         
   


> Hi everyone,
>
> I hope someone else has encountered this problem and found a solution. I'm using VFP5. My form has a grid where users can enter data. In one of the columns, the valid method (in text1) executes a REPLACE command on another field in the same record based on the input in that column. However, when this happens an error message pops up saying 'record is in use'. The application I'm writing is meant to be networked. The tables are on another PC. My form's datasession is private. The buffermode property is 2. The tables all use the default buffermode. The weird thing is that, sometimes it doesn't happen. Sometimes, the replace executes just fine. That is why I can't figure out what is causing it.
>
> I did some tests with a simple form and a single grid with one table. If I set the form's buffermode to 1 or 2. The replace command in the valid event within a column will cause an error. But if I set the form's buffermode = 0, this doesn't happen. At least with this simple form, it hapens consistently. With my forms which are based on a form class I made, it does not happen consistently. I cannot set the bufermode property of my formclass to 0 since the functionality of my form depends on my use of the tableupdate and tablerevert functions.
>
> Does any one have any suggestion?
>
> Thanks.
>
>
> Ed



Hi,

Use buffermode = 5

Pete from the Great White North ! (Only in Canada, ay...) Over and Out ...


ENTIRE THREAD

Replace command cuases a record in use error. Posted by ed fabonan @ 10/12/2002 11:57:10 AM
RE: Replace command cuases a record in use error. Posted by Pete Sass @ 10/13/2002 1:18:17 AM
RE: Replace command cuases a record in use error. Posted by ed fabonan @ 10/14/2002 5:15:13 PM