Welcome To The Home Of The Visual FoxPro Experts  
home. signup. forum. archives. search. google. articles. downloads. faq. members. weblogs. file info. rss.
 From: Borislav Borissov
  Where is Borislav Borissov?
 Sofia
 Bulgaria
 Borislav Borissov
 To: Ulhas Amrite
  Where is Ulhas Amrite?
 Pune
 India
 Ulhas Amrite
 Tags
Subject: RE: Sql command not running at first pass
Thread ID: 104266 Message ID: 104270 # Views: 1 # Ratings: 0
Version: Visual FoxPro 6 Category: Databases, Tables and SQL Server
Date: Monday, August 14, 2006 1:05:08 PM         
   


> I am running following SQL command
>
SELECT Pomast.pono, Pomast.podate, Pomast.rate, Heading.rate,;
>   Pomast.heading, Pomast.scode, Taxrate.tax_rt;
>  FROM  pomast INNER JOIN heading;
>     INNER JOIN taxrate ;
>    ON  Pomast.scode = Taxrate.maincode ;
>    ON  Pomast.heading = Heading.tarrifhead

> When run for the first time it gives error as "sql column scode not found".
> but if the same command is repeated it gives proper results.
> What could be the cause. (the sql command was copied form the query bulider)
> LInk below gives the tables I am using.
>
> Ulhas Amrite
>
> https://www.foxite.com/uploads/66bb6080-a593-41e9-a7bc-26b24384f238.zip


Your sequence on JOIN and ON are not the same. That is why I prefer always to put ON after JOIN. Try:
SELECT Pomast.pono, Pomast.podate, Pomast.rate, Heading.rate,;
       Pomast.heading, Pomast.scode, Taxrate.tax_rt;
FROM pomast;
INNER JOIN heading ON  Pomast.heading = Heading.tarrifhead;
INNER JOIN taxrate ON  Pomast.scode   = Taxrate.maincode


Borislav Borissov



ENTIRE THREAD

Sql command not running at first pass Posted by Ulhas Amrite @ 8/14/2006 12:30:45 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Ralph Toledo @ 8/14/2006 12:55:19 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Borislav Borissov @ 8/14/2006 1:05:08 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Ulhas Amrite @ 8/14/2006 8:19:25 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Borislav Borissov @ 8/14/2006 8:29:55 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Ken Murphy @ 8/16/2006 2:07:10 PM
RE: Sql command not running at first pass Posted by Borislav Borissov @ 8/16/2006 2:36:28 PM